top of page
  • Снимка на автораDidakisПривет амигос,


Време e да зарежете скучните мултивитаминови хапчета.


Дните, когато микрозеленчуците се използваха само като гарнитура в луксозни ресторанти са в хранителната праистория. Много от нас вече се възползват от истинския им потенциал всеки ден.


Редица научни изследвания твърдят, че малките ни приятели могат да помогнат за понижаване на лошия холестерол, да засилят имунната система, да подобрят зрението, да предотвратят храносмилателни проблеми. Това е само началото. За сулфарофанът, който се съдържа в микро растенията от броколи, например, се твърди че:

  • Има анти диабетични свойства (1)

  • Благоприятства сърдечно-съдовата система и може да намали риска от инфаркт (2, 3)

  • Има анти-ракови свойства (4, 5, 6)

  • И значително подмладява кожата, забавяйки стареенето й (7, 8, 9)

За него ще напишем отделен пост, защото заслужава повече внимание.


Висококачествените микро растния (каквито са Babyplants) не само са чудесен източник на фибри, но също така съдържат полезни растителни съединения като терпени. Мирценът, майката на всички терпени, е особено изобилен в дайконът и руколата.


Микрозелените са чудесен източник на витамини А, С, Е и К. Съдържат каротеноиди, флавоноиди и хлорофил, което ги прави чудесен начин да подсилите имунната си система и да поддържате тялото си здраво през цялата година.


Добре де, амиго (казвате вие), колко по-полезни са Babyplants от зеленчуците в кварталния магазин?


Опасявахме се, че няма да попитате! Някои вещества могат да се намерят стотици пъти повече в микро растенията, отколкото в големите им събратя. Разбира се, не всички. Но много от тези, които ни интересуват.


За инстаграм бяхме подготвили това сравнение между голямото червено зеле и микро-зелето. Една картинка = 1000 думи. Ето ви 3000.


Преди да ни обвините в шарлатанство, ще ви насочим към научния труд на Xiao et al. 2012 - и на нас не ни се вярваше.Струва ли ви се уау?

  • Тотално уау

  • Мега уау

  • Не е уау


Babyplants са нискокалорични, така че можете да ядете колкото искате, без да се чувствате виновни. Няма никаква нужда от хапчета. Прясното е най-добро, а Babyplants са най-пресните от пресните.


Твърдим, че вашето тяло ще ви благодари. Не очаквайте да чуете “благодаря ти Емо” в просъница, но ще го почувствате - обещаваме.


Поздрави, Приятелите от Babyplants


88 преглеждания0 коментара

Komentarze


bottom of page